14:30

Roslagsbro IF

Stabil seger på Åland

I höstsäsongens andra drabbning åker vi till Åland för att möta Jomala.

Efter ett snabbt ombyte och kort uppvärmning startar matchen ganska jämnt. Jomala slår farliga bollar djupet och vi försöker spela oss fram genom våra lagdelar. Vartefter halvleken går tar vi över spelet mer och mer. Vi är trygga bakåt och skapar fler och fler chanser framåt. I minut 30 får vi en hörna som Leia slår och som nickas tillbaka mot hörnflaggan. Hon tar några kliv in i planen och placerar bollen i en båge in i bortre krysset. Vi går till halvtidsvila med en 1-0 -ledning.

Andra akten startar vi lite stressat och har problem att hitta rytmen och strukturen i våra lagdelar. Efter första kvarten lugnar vi åter ner spelet och hittar fina passningskombinationer. Vi skapar en handfull fina lägen innan Maja till slut möter ett inspel från Leia och på halvvolley sätter bollen i mål i minut 82. Jomala skapar lite nerv i slutminutrarna då de rinner igenom i en kontring och gör 2-1 med fem minuter kvar. Vi kan dock spela av resten av matchen utan större problem.

Vi visar återigen vilken bredd vi har i truppen. Trots en del frånvaro och sena sjukdomsåterbud ställer vi upp med en stark trupp där alla bidrar till vinsten. Vi är nu obesegrade i fem raka matcher.